Grilovaná zeleninka

grilovana-zelenina VINO SARDO recept

Potrebujeme: baklažán, cuketu, cherry paradajky, šampiňóny, červenú cibuľu, grilovacie korenie, extra panenský olivový olej v spreji. Postup: Baklažán a cuketu umyjeme a nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na väčšie kúsky. Paradajky umyjeme a osušíme. Všetku zeleninu dôkladne premiešame ochutíme grilovacím korením a postriekame olivovým olejom, je to lepšie,  ako len pokvapkať, viac to zeleninu pokryje. Vybrať si môžete […]

Tipy na pestré využitie zeleniny priamo z Talianska

Zelenina VINO SARDO

Taliani sú známi svojím zdravým životným štýlom, ktorého súčasťou je kvalitná zeleniny a olivový olej. Vedia si jedlo v pokoji vychutnať a môžu sa pýšiť dlhovekosťou. V tomto blogu si predstavíme najpoužívanejšie druhy zeleniny a ich využitie. Zelenina je obľúbená v celom Taliansku a teda aj na Sardínii. Medzi jej najpoužívanejšie druhy patrí najmä baklažán, artičoky, […]

Grilované kuracie prsia s grilovanou zeleninou

Kuracie prsia s grilovanou zeleninou VINO SARDO

Čo budete potrebovať: 600 g kuracích pŕs, 100 g sladkej nakladanej grilovane papriky, 100 g nakladaných sušených paradajok, cuketa, grilovacie korenie. Postup: Kuracie prsia umyjeme, osušíme a osolíme grilovacím korením. Rozohrejeme grilovaciu panvicu a asi 8 minút mäso opekáme. Použijeme olej z nakladanej zeleniny. Približne v polovici grilovania pridáme do panvice nakrájanú cuketu a dogrilujeme spolu s mäsom. Na konci pridáme […]