Rýchla večera z bresaoly

bresaola rýchla večera VINO SARDO

Bresaola je delikátna rýchla chuťovka či ľahšia večera. POSTUP Plátky Bresaoly rozložímena tanieri, pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a posypeme nastrúhaným parmezánom a čerstvým čiernym korením. K tomu sa skvele hodí rukola, kapary, alebo žerucha. Podávame s pečivom, alebo s bruchettami a olivami. Tak čo poviete, rýchle nie? Bon apetit!

Syry, salámy a výborné vínko – dokonalá trojka

BLOG NOVEMBER VINO SARDO

Určite vás neprekvapíme tým, že Taliansko patrí medzi svetovú špičku vo výrobe syrov a sušených salám. Salámy a šunky tvoria súčasť ich predjedál. Skoro každá oblasť či mesto má svoje špecifické lahôdky, ktoré nesú aj jej meno. V súčasnej dobe sa v Taliansku vyrába viac než 450 druhov syrov. Celkom pekné číslo, čo poviete? Syr plus […]

Grilované kuracie prsia s grilovanou zeleninou

Kuracie prsia s grilovanou zeleninou VINO SARDO

Čo budete potrebovať: 600 g kuracích pŕs, 100 g sladkej nakladanej grilovane papriky, 100 g nakladaných sušených paradajok, cuketa, grilovacie korenie. Postup: Kuracie prsia umyjeme, osušíme a osolíme grilovacím korením. Rozohrejeme grilovaciu panvicu a asi 8 minút mäso opekáme. Použijeme olej z nakladanej zeleniny. Približne v polovici grilovania pridáme do panvice nakrájanú cuketu a dogrilujeme spolu s mäsom. Na konci pridáme […]