MARIANO IV CANNOUNAU DI SARDEGNA
Červené víno je pomenované podľa stredovekého sardínskeho sudcu Mariana IV. Vyrába sa iba z hrozien Cannonau. Hrozno zreje 18 mesiacov v oceľových nádobách následne 6 mesiacov v barikových sudoch. Nakoniec je uložené do sklenených fliaš. Má výraznú sýto červenú farbu. Jeho chuť pripomína čerstvé bobuľové ovocie.
Podáva sa pri teplote 18 ° C. Je vhodne k červenému mäsu, cestovinám k zrejúcim syrom.
SIMMACO ROSSO ISOLA DEI NURAGHI I.G.T.
Červené víno je pomenované po pápežovi Simaco, ktorý pochádzal z oblasti Simaxis na Sardínií. Víno je produkované z hrozna Cannonau a Carignano. Ročne sa ho vyprodukuje iba 10 000 fliaš. Celý proces výroby vína je veľmi dôkladne monitorovaný. Víno dozrieva 24 mesiacov v barikových sudoch, jeho chuť sa na záver ustáli v sklenených fľašiach. Má rubínovú farbu s intenzívnou vôňou a chuť pripomína zrelého červeného ovocia, džemu a sliviek. Je to jemné a zároveň chuťou plné víno. Jeho chuť je posilnená, ak sa podáva k červenému mäsu a zrelým syrom. Na servírovanie sa odporúča použiť karafu, ktorá okysličí víno pred konzumovaním. Podáva sa pri teplote 18 °C.
LIBORIU VERMENTINO DI GALLURA D.O.C.G. VITIGNO VERMENTINO 100 %
Toto biele víno je vyrábané z hrozna Vermentino, a to výlučne z viniča pestovaného v oblasti Gallura z časti Monti, vo výške 200 metrov nad morom, kde je zvetraná žuľová pôda. Hrozno sa zbiera od 5. do 10. septembra v skorých ranných hodinách. Po zbere sa hrozno ihneď lisuje.
Fermentácia prebieha pri kontrolovanej teplote 17 °C po dobu 12 dní v oceľových tankoch. Víno sa potom dá do oceľových nádob a tu ostane až do februára. Potom sa dáva do fliaš. Farba je jemne slamovo žltá do zlata so zelenkastým nádychom (leskom), elegantná ľahká kvetinová vôňa s podtónom zrelého ovocia, citrusov a citrónovej trávy, chuť ľahká, s podtónom mandlí, svieža, ovocná s primeranou kyslosťou a s perlivým nádychom, hodí sa k predjedlám, k rizotu, vyprážaným rybám a čerstvým syrom. Podáva sa pri teplote 8 °C.