Naše produkty
Produkty z paradajok
Nakladaná zelenina
Sardínsky chlieb
Cestoviny
Ryža a múka
Oleje a octy
Olivy
Sladkosti
Víno
Káva
Naše produkty
Produkty z paradajok
Nakladaná zelenina
Sardínsky chlieb
Cestoviny
Ryža a múka
Sladkosti
Oleje a octy
Olivy
Káva
Víno
Produkty z paradajok
Produkty z paradajok v našom eshope pochádzajú zo spoločnosti Casar srl, ktorá sídli na juhu ostrova Sardínia. Všetky sú vyrábané z kvalitných paradajok dopestovaných priamo na ostrove. Po dozretí sa paradajky v čo najkratšom čase spracúvajú, aby nestratili na kvalite. Všetky produkty vyrábané z takto spracovaných paradajok sú bez konzervačných látok. Určite si nájdu svoje miesto vo vašej teplej aj studenej kuchyni.
Casar srl pôsobí na trhu od roku 1962, svoje výrobky distribuuje po celom svete. Vďaka ich prvotriednej kvalite sú veľmi vyhľadávané a teší nás, že si vám ich môžete ponúkať ako výhradný dovozca pre Slovensko.
Oleje a octy
Olivové oleje, vínne a balzamikové octy sú súčasťou typickej sardínskej kuchyne. Tradičné talianske pokrmy sa vyznačujú ľahkosťou, jednoduchosťou a zároveň zaujímavou a originálnou chuťou, ktorú im dodávajú najmä oleje a octy.
V ponuke nášho eshopu nájdete viacero ocenených druhov prvotriednej kvality. Sme výhradný dovozca olejov a octov značky San Giuliano na Slovensko.
Sardínsky chlieb
Sardínsky chlieb nie je chlebom v tej podobe, v akej ho poznáme. Pergamena di pane, ako sa v originále nazýva, v preklade znamená pergamenový chlieb, tenký ako papier. Na Sardínii naň natrafíte na každom kroku. V reštauráciách je ponúkaný ako slaná pochutina podobná našim zemiakovým lupienkom, na rozdiel od nich však neobsahuje žiadne „éčka“ alebo ako príloha k šalátom či rybám.
V našej ponuke nájdete aj chlieb Carasau, ktorý je trošku hrubší, avšak rovnako chutný. Naša spoločnosť je výhradným dovozcom sardínskeho chleba značky Panificio Cherchi na Slovensko.
Cestoviny
Cestoviny sú vyrábané podľa pôvodnej receptúry. Vďaka tvrdenej pšenici, z ktorej sú vyrábané, sa nerozvaria a ich chuť je delikátna. Novinkou do kuchyne môžu byť aj cestoviny s rôznymi príchuťami. V našich receptoch nájde inšpiráciu, ako si pripraviť rôzne chutné recepty z cestovín. Sme výhradným dovozcom cestovín značky Brundu na Slovensko.
Cestoviny Brundu píšu svoju históriu od roku 1923, keď Andrea Brundu so svojou rodinou založil továreň na výrobu cestovín. Základ najvyššej kvality týchto cestovín je v žite, ktoré sa pred spracovaním na múku dlho suší. Žito na Sardínii ma jednu z najlepších kvalít, aké môže žito mať, dopomáhajú tomu najmä dlhé slnečné dni. Dodnes firmu vlastní rodina Brundu, ktorej záleží na tom, aby si na kvalitných a chutných cestovinách pochutili aj ostatní.
Ryža a múka
Nie je ryža ako ryža. To Taliani veľmi dobre vedia a dôkazom toho môžem byť aj ich typické talianské rizoto. Nejeden skúsený kuchár by Vám povedal, že k príprave dobrého rizota je potrebný kvalitný domáci vývar. A samozrejme by mal pravdu avšak veľmi dôležitou surovinou pri príprave rizota je aj kvalitná ryža.
Ak si chcete pripraviť typické talianské rizoto, zadovážte si pravú taliansku ryžu. Aby bolo rizoto chutné a typicky krémové, používajú Taliani špeciálny druh ryže. Nájdete ho aj v našom eshope.
Nakladaná (grilovaná) zelenina
Nakladanú, grilovanú zeleninu môžeme pokojne nazvať aj chuťovkami. Hodí sa do šalátov, na pizzu, k vínu, na chlebíčky či jednohubky alebo ako predjedlo (v Taliansku ho nazývajú antipasty alebo starter). Jej použitie je na vašej fantázii. Ide o špeciálne upravenú čerstvú zeleninu (cibuľky, hríby, papriku, chilli feferónky, baklažán, artičoky, sušené paradajky), ktorá je najskôr nasucho ugrilovaná a potom naložená v kvalitnom oleji.
Sme výhradným dovozcom týchto delikates značky San Giuliano na Slovensko, veríme, že si ich takisto zamilujete.
Olivy
Olivy zo Sardínie sú výnimočné svojou prirodzenou chuťou bez pridania konzervačných látok. Majú vyváženú chuť, dajú sa použiť do teplej aj studenej kuchyne. V našej ponuke nájdete olivy s kôstkami aj bez kôstok. Pre Sardíniu sú typické zelené olivy. Vyrábajú sa z nich pasty (pestá), ktorými môžete dochutiť vaše jedlá.
Len u nás nájdete olivy značky San Giuliano, sme ich výhradným dovozcom na Slovensko.
Sladkosti
Ponúkame vám sladké talianske pochúťky od známych výrobcov, ktorí nám dodávajú kvalitné bonboniéry, cukríky a čokolády značiek značiek Vergani, Oliva, La Suissa. Svoj maškrtný jazýček môžete potešiť rôznymi príchuťami mliečnej a horkej čokolády s orieškami či bez nich, pralinkami plnenými pistáciovym, gaštanovým, likérovým krémom, našľahanou čokoládou alebo prekladaným nugátom. Ponuka je široká, veríme, že si vyberiete.
Víno
V našej predajni a e-shope nájdete kvalitné vína najmä zo Sardínie, vinárstvo Cantina Santa Maria la Palma, ktoré produkuje vína prvotriednej kvality, je situované na severozápade ostrova pri meste Alghero. Od svojho založenia odoberá hrozno od 326-tich miestnych rodín. Kedysi bola sardínska pôda neúrodná, ale poctivé a pracovité ruky sardínskych farmárov ju premenili na úrodné vinice, na ktorých sa dlhé roky pestujú odrody hrozna typické pre stredomorskú klímu, napríklad Vermentino, Cannonau, Monica, Cagnulari.
Veríme, že si z našej selekcie vín vyberiete a objavíte svojho favorit. Sme výhradným dovozcom na Slovensko týchto skvelých vín z európskeho exotického ostrova Sardínia.
Káva
Výberová talianska káva Goppion caffé dopestovaná na plantážach , ktorej viacero druhov si môžete u nás zakúpiť, si dokáže zachovať svoju chuť a vôňu len triedeným a pomalým pražením. Keďže zrná z rôznych plantáží majú rôzne krivky praženia, v Goppion caffé ich pražia oddelene. Tak dosiahnu správnu karamelizáciu cukrov a vzácne vonné oleje kávových zŕn nevyprchajú.
Ešte pred pražením odborníci starostlivo sledujú, či je zachovaný rovnaký odtieň surového zeleného kávového zrnka, rovnaká veľkosť a tvar (selezione ottica bi – cromatica). Premena na voňavé, hnedé zrnko nastáva pri 200 stupňoch Celzia cca po 20-tich minútach.
Výberové zrnká sa po upražení vzájomne kombinujú, čím vzniká tá správna zmes. Aj kávovník, podobne ako víno, má svoje ročníky a jeho vlastnosti môžu závisieť od sezóny. Špecialisti z talianskej firmy Goppion pravidelne testujú najprv zelené zrná ešte predtým, ako ich dovezú do Talianska (preassaggio). Neskôr ochutnávajú extrakt z upražených zŕn, posudzujú arómu a chuť a až potom zrnká kombinujú do vyváženej zmesi s výnimočnou „goppionovskou“ chuťou. Preto Goppion caffé nie je ani kyslá ani horká. Posúďte sami.