Naše produkty

Produkty z paradajok

Nakladaná zelenina

Sardínsky chlieb

Cestoviny

Ryža a múka

Oleje a octy

Olivy

Sladkosti

Víno

Káva

Naše produkty

Produkty z paradajok

Nakladaná zelenina

Sardínsky chlieb

Cestoviny

Ryža a múka

Sladkosti

Oleje a octy

Olivy

Káva

Víno

Produkty z paradajok

Produkty z paradajok v našom eshope pochádzajú zo spoločnosti Casar srl, ktorá sídli na juhu ostrova Sardínia. Všetky sú vyrábané z kvalitných paradajok dopestovaných priamo na ostrove. Po dozretí sa paradajky v čo najkratšom čase spracúvajú, aby nestratili na kvalite. Všetky produkty vyrábané z takto spracovaných paradajok sú bez konzervačných látok. Určite si nájdu svoje miesto vo vašej  teplej aj studenej kuchyni.

Casar srl pôsobí na trhu od roku 1962, svoje výrobky distribuuje po celom svete. Vďaka ich prvotriednej kvalite sú veľmi vyhľadávané a teší nás, že si vám ich môžete ponúkať ako výhradný dovozca pre Slovensko.

Oleje a octy

Olivové oleje, vínne a balzamikové octy sú súčasťou typickej sardínskej kuchyne. Tradičné talianske pokrmy sa vyznačujú ľahkosťou, jednoduchosťou a zároveň zaujímavou a originálnou chuťou, ktorú im dodávajú najmä oleje a octy.

V ponuke nášho eshopu nájdete viacero ocenených druhov prvotriednej kvality. Sme výhradný dovozca olejov a octov značky San Giuliano na Slovensko.

Sardínsky chlieb

Sardínsky chlieb nie je chlebom v tej podobe, v akej ho poznáme. Pergamena di pane, ako sa v originále nazýva, v preklade znamená pergamenový chlieb, tenký ako papier. Na Sardínii naň natrafíte na každom kroku.  V reštauráciách je ponúkaný ako slaná pochutina podobná našim zemiakovým lupienkom, na rozdiel od nich však neobsahuje žiadne „éčka“ alebo ako príloha k šalátom či rybám.

V našej ponuke nájdete aj chlieb Carasau, ktorý je trošku hrubší, avšak rovnako chutný. Naša spoločnosť je výhradným dovozcom sardínskeho chleba značky Panificio Cherchi na Slovensko.

Cestoviny

Cestoviny sú vyrábané podľa pôvodnej receptúry. Vďaka tvrdenej pšenici, z ktorej sú vyrábané, sa nerozvaria a ich chuť je delikátna. Novinkou do kuchyne môžu byť aj cestoviny s rôznymi príchuťami. V našich receptoch nájde inšpiráciu, ako si pripraviť rôzne chutné recepty z cestovín. Sme výhradným dovozcom cestovín značky Brundu na Slovensko.

Cestoviny Brundu píšu svoju históriu od roku 1923, keď Andrea Brundu so svojou rodinou založil továreň na výrobu cestovín. Základ najvyššej kvality týchto cestovín je v žite, ktoré sa pred spracovaním na múku dlho suší. Žito na Sardínii ma jednu z najlepších kvalít, aké môže žito mať, dopomáhajú tomu najmä dlhé slnečné dni. Dodnes firmu vlastní rodina Brundu, ktorej záleží na tom, aby si na kvalitných a chutných cestovinách pochutili aj ostatní.

Ryža a múka

Nie je ryža ako ryža. To Taliani veľmi dobre vedia a dôkazom toho môžem byť aj ich typické talianské rizoto. Nejeden skúsený kuchár by Vám povedal, že k príprave dobrého rizota je potrebný kvalitný domáci vývar. A samozrejme by mal pravdu avšak veľmi dôležitou surovinou pri príprave rizota je aj kvalitná ryža.

Ak si chcete pripraviť typické talianské rizoto, zadovážte si pravú taliansku ryžu. Aby bolo rizoto chutné a typicky krémové, používajú Taliani špeciálny druh ryže. Nájdete ho aj v našom eshope.

Nakladaná (grilovaná) zelenina

Nakladanú, grilovanú zeleninu môžeme pokojne nazvať aj chuťovkami. Hodí sa do šalátov, na pizzu, k vínu, na chlebíčky či jednohubky alebo ako predjedlo (v Taliansku ho nazývajú antipasty alebo starter). Jej použitie je na vašej fantázii. Ide o špeciálne upravenú čerstvú zeleninu (cibuľky, hríby, papriku, chilli feferónky, baklažán, artičoky, sušené paradajky), ktorá je najskôr nasucho ugrilovaná a potom naložená v kvalitnom oleji.

Sme výhradným dovozcom týchto delikates značky San Giuliano na Slovensko, veríme, že si ich takisto zamilujete.

Olivy

Olivy zo Sardínie sú výnimočné svojou prirodzenou chuťou bez pridania konzervačných látok. Majú vyváženú chuť, dajú sa použiť do teplej aj studenej kuchyne. V našej ponuke nájdete olivy s kôstkami aj bez kôstok. Pre Sardíniu sú typické zelené olivy. Vyrábajú sa z nich pasty (pestá), ktorými môžete dochutiť vaše jedlá.

Len u nás nájdete olivy značky San Giuliano, sme ich výhradným dovozcom na Slovensko.

Sladkosti

Ponúkame vám sladké talianske pochúťky od známych výrobcov, ktorí nám dodávajú kvalitné bonboniéry, cukríky a čokolády značiek značiek Vergani, Oliva, La Suissa. Svoj maškrtný jazýček môžete potešiť rôznymi príchuťami mliečnej a horkej čokolády s orieškami či bez nich, pralinkami plnenými pistáciovym, gaštanovým, likérovým krémom, našľahanou čokoládou alebo prekladaným nugátom. Ponuka je široká, veríme, že si vyberiete.

Víno

V našej predajni a e-shope nájdete kvalitné vína z rôznych vinární ako napríklad Cantina Deidda. Toto vinárstvo vzniklo v roku 1998, keď začal Giampiero Deidda vyrábať šumivé víno Spumanti. Giampiero na začiatku dlho rozmýšľal, aký názov dá šumivému vínu. Nakoniec prišiel s názvom Mraxani. Keďže výslovnosť slova mraxani, nie je jednoduchá, väčšina ľudí, ktorí nepochádzajú z oblasti Simaxis, kde sa nachádza vinárstvo Cantina Deidda, vyslovovala názov vína ako Marzani, čo je v sardínskom nárečí líška. Nakoniec víno dostalo názov Marzani.

Ďalším z vinárstiev, ktorých vína si môžete u nás zakúpiť je Santa Maria la Palma, ktoré produkuje vína prvotriednej kvality, je situované na severozápade ostrova pri meste Alghero. Od svojho založenia odoberá hrozno od 326-tich  miestnych rodín. Kedysi bola sardínska pôda neúrodná, ale poctivé a pracovité ruky sardínskych farmárov ju premenili na úrodné vinice, na ktorých sa dlhé roky pestujú odrody hrozna typické pre stredomorskú klímu, napríklad Vermentino, Cannonau, Monica, Cagnulari.

Veríme, že si z našej selekcie vín vyberiete a objavíte svojho favorita.

Káva

Výberová talianska káva Goppion caffé dopestovaná na plantážach , ktorej viacero druhov si môžete u nás zakúpiť, si dokáže zachovať svoju chuť a vôňu len triedeným a pomalým pražením. Keďže zrná z rôznych plantáží majú rôzne krivky praženia, v Goppion caffé ich pražia oddelene. Tak dosiahnu správnu karamelizáciu cukrov a vzácne vonné oleje kávových zŕn nevyprchajú.

Ešte pred pražením odborníci starostlivo sledujú, či je zachovaný rovnaký odtieň surového zeleného kávového zrnka, rovnaká veľkosť a tvar (selezione ottica bi – cromatica). Premena na voňavé, hnedé zrnko nastáva pri 200 stupňoch Celzia cca po 20-tich minútach.

Výberové zrnká sa po upražení vzájomne kombinujú, čím vzniká tá správna zmes. Aj kávovník, podobne ako víno, má svoje ročníky a jeho vlastnosti môžu závisieť od sezóny. Špecialisti z talianskej firmy Goppion pravidelne testujú najprv zelené zrná ešte predtým, ako ich dovezú do Talianska (preassaggio).  Neskôr ochutnávajú extrakt z upražených zŕn, posudzujú arómu a chuť a až potom zrnká kombinujú do vyváženej zmesi s výnimočnou „goppionovskou“ chuťou. Preto Goppion caffé nie je ani kyslá ani horká. Posúďte sami.

Nákupný košík