RISOTTO FUNGHI PORCINI – ZMES NA HUBOVÉ RIZOTO 250 g
5.50 € 4.58 € bez DPH
Dostupnosť 3 na sklade
Zmes talianskej ryže a sušených hríbov na prípravu pravého talianskeho hubového rizota.
Základom dobrého rizota je poctivý vývar – zeleninový alebo mäsový (žiadny bujón, žiadna vegeta). Zeleninový vývar si môžete pripraviť skôr a nechať zamraziť alebo si pripravíte čerstvý. Do menšieho hrnca dám variť koreňovú zeleninku – mrkvu, zeler a petržlen, pridáme cibuľku a cesnak. Dochutíme petržlenovou vňaťou, tymiánom, soľou a čiernym korením. Zalejeme vodou a varíme asi 1 hodinu. Hotový vývar precedíme a môžeme ihneď použiť.
Príprava rizota: Na panvici ohrejeme olivový olej, prídáme zmes na rizoto, opražíme, podlejeme trochou bieleho vína, privedieme k varu a postupne pridávame víno a kurací vývar. Varíme na miernom ohni cca 20 minút. Pridáme trošku masla, aby sa rozpustilo. Nakoniec dochutíme postrúhaným parmezánom a ihneď servírujeme. Počet porcií z balenia: cca 3 – 4 osoby.
Zloženie: ryža (krajina pôvodu: Taliansko), hríby( hríb smrekový 2 %), petržlen. Ingrediencie v rôznom pomere.
Môže obsahovať lepok, mlieko, orechy, zeler, siričitany – alergény.
Obsah netto: 250 g.
Skladovať na chladnom a suchom mieste.
Výživové hodnoty v 100 g: energia 1495 kj/352 kcal, tuky 1,2 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,03 g, sacharidy 77,7 g, z toho cukry 0,5 g, bielkoviny 7 g, soľ 0,019 g.
Krajina pôvodu: Taliansko.
Distribútor pre SR: VINO SARDO s.r.o.,Turá Lúka 241, 907 03 Myjava, SR.
Výrobca: SAPORI ANTICHI SRL, Via Comunita Carnica, 19-33029 Villa Santina (UD),Taliansko.