CESTOVINY MAFALDE

CESTOVINY MAFALDE

3.50  2.92  bez DPH

Dostupnosť 7 na sklade

Cestoviny Mafalde majú netradičný tvar, sú to  bezvaječné cestoviny vyrobené zo semoliny. Semolinová múka je vyrobená namletím veľmi tvrdej odrody pšenice. Používa sa najmä na výrobu kvalitných cestovín, ktoré majú vyššiu nutričnú hodnotu a nižší glykemický index. Cestoviny sa vďaka väčšiemu množstvu lepku nerozvárajú. Majú prirodzené žlté sfarbenie, pretože semolina obsahuje viac prírodného farbiva.

V súčastnosti poznáme viac ako 300 tvarov cestovín, pričom každé majú svoje pomenovanie je ich viac ako 1300. V Taliansku má takmer každý región, každé mesto vlastný názov na rôzne druhy cestovín. Taliani sú milovníci cestovín, na rôzne druhy cestovín majú mnohé omáčky, napríklad omáčku Carbonara si dajú zásadne iba k špagetám.

Zloženie: pšeničná múka semolina (pšeničná krupica) z tvrdej pšenice, voda. Alergén: pšeničný lepok.

Odporučená doba varenia: 9 min.

Hmotnosť: 500 g.

Tipy ako si pripraviť cestoviny na rôzne spôsoby nájdete v sekcii recepty.

Prečo konzumovať semolinové cestoviny?

Cestoviny zo semoliny obsahujú skutočné výživové bohatstvo. Sú zdrojom vitamínov B skupiny – za zmienku stojí najmä vysoký podiel vitamínu B1, B2, B3, B6 a B9. Práve komplex týchto vitamínov je nevyhnutný pre správne pracujúci nervový systém, taktiež zvyšuje imunitu a podporuje zdravý metabolizmus. Nutrične hodnotné je aj zastúpenie minerálnych látok – predovšetkým horčíka a fosforu. Fosfor zvyšuje účinnosť horčíka ako jedného z najvšestrannejších minerálov. V menšom množstve sa v semolinových cestovinách nachádza aj železo, vápnik, draslík či zinok. 

10 najlepších účinkov konzumácie semolínových cestovín:

  • upravujú hladinu cukru a cholesterolu v krvi,
  • podporujú zdravé trávenie, čím zvyšujú obranyschopnosť organizmu,
  • organizmu dodávajú potrebnú energiu, pričom zvyšujú fyzickú výkonnosť,
  • prirodzene upravujú hormonálnu nerovnováhu,
  • pozitívne ovplyvňujú činnosť srdcovo-cievneho systému,
  • znižujú vysoký krvný tlak,
  • využívajú sa proti vzniku vývojových ochorení (preto sa ich konzumácia odporúča tehotným ženám),
  • odvodňujú a pôsobia proti vzniku dne,
  • napomáhajú predchádzať vzniku cukrovky (vďaka vláknine),
  • pôsobia preventívne proti rakovine (najmä hrubého čreva). 

CESTOVINY MAFALDE – cestoviny semolinové sušené.

Zloženie: pšeničná múka semolina – tvrdá pšenica, voda. Alergén: pšeničný lepok.

Semolina sa používa pri výrobe kvalitných cestovín, majú vyššiu kvalitu, nerozvárájú sa.

Výživové hodnoty v 100g: energia  1450 kj/345 kcal, tuky 1,5g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4g, sacharidy 71,0g, z toho cukry 3,4g,  bielkoviny 13g, vláknina 3,0g, soľ  0,009g.

Hmotnosť netto: 500g.

Minimálna trvanlivosť do: viď etiketa.

Krajina pôvodu:Taliansko – Sardínia.

Distribútor pre SR:VINO SARDO s.r.o.,Turá Lúka 241, 90703 Myjava,SR.

Výrobca: Brundu S.r.l. – Z.I. Cabu Abbas, 07048 Torralba (SS),Taliansko.

Skladovať na suchom mieste. Doporučená doba varenia: 9 min.

CESTOVINY MAFALDE

CESTOVINY MAFALDE

3.50  2.92  bez DPH

Dostupnosť 7 na sklade

Cestoviny Mafalde majú netradičný tvar, sú to  bezvaječné cestoviny vyrobené zo semoliny. Semolinová múka je vyrobená namletím veľmi tvrdej odrody pšenice. Používa sa najmä na výrobu kvalitných cestovín, ktoré majú vyššiu nutričnú hodnotu a nižší glykemický index. Cestoviny sa vďaka väčšiemu množstvu lepku nerozvárajú. Majú prirodzené žlté sfarbenie, pretože semolina obsahuje viac prírodného farbiva.

V súčastnosti poznáme viac ako 300 tvarov cestovín, pričom každé majú svoje pomenovanie je ich viac ako 1300. V Taliansku má takmer každý región, každé mesto vlastný názov na rôzne druhy cestovín. Taliani sú milovníci cestovín, na rôzne druhy cestovín majú mnohé omáčky, napríklad omáčku Carbonara si dajú zásadne iba k špagetám.

Zloženie: pšeničná múka semolina (pšeničná krupica) z tvrdej pšenice, voda. Alergén: pšeničný lepok.

Odporučená doba varenia: 9 min.

Hmotnosť: 500 g.

Tipy ako si pripraviť cestoviny na rôzne spôsoby nájdete v sekcii recepty.

Prečo konzumovať semolinové cestoviny?

Cestoviny zo semoliny obsahujú skutočné výživové bohatstvo. Sú zdrojom vitamínov B skupiny – za zmienku stojí najmä vysoký podiel vitamínu B1, B2, B3, B6 a B9. Práve komplex týchto vitamínov je nevyhnutný pre správne pracujúci nervový systém, taktiež zvyšuje imunitu a podporuje zdravý metabolizmus. Nutrične hodnotné je aj zastúpenie minerálnych látok – predovšetkým horčíka a fosforu. Fosfor zvyšuje účinnosť horčíka ako jedného z najvšestrannejších minerálov. V menšom množstve sa v semolinových cestovinách nachádza aj železo, vápnik, draslík či zinok. 

10 najlepších účinkov konzumácie semolínových cestovín:

  • upravujú hladinu cukru a cholesterolu v krvi,
  • podporujú zdravé trávenie, čím zvyšujú obranyschopnosť organizmu,
  • organizmu dodávajú potrebnú energiu, pričom zvyšujú fyzickú výkonnosť,
  • prirodzene upravujú hormonálnu nerovnováhu,
  • pozitívne ovplyvňujú činnosť srdcovo-cievneho systému,
  • znižujú vysoký krvný tlak,
  • využívajú sa proti vzniku vývojových ochorení (preto sa ich konzumácia odporúča tehotným ženám),
  • odvodňujú a pôsobia proti vzniku dne,
  • napomáhajú predchádzať vzniku cukrovky (vďaka vláknine),
  • pôsobia preventívne proti rakovine (najmä hrubého čreva). 

CESTOVINY MAFALDE – cestoviny semolinové sušené.

Zloženie: pšeničná múka semolina – tvrdá pšenica, voda. Alergén: pšeničný lepok.

Semolina sa používa pri výrobe kvalitných cestovín, majú vyššiu kvalitu, nerozvárájú sa.

Výživové hodnoty v 100g: energia  1450 kj/345 kcal, tuky 1,5g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4g, sacharidy 71,0g, z toho cukry 3,4g,  bielkoviny 13g, vláknina 3,0g, soľ  0,009g.

Hmotnosť netto: 500g.

Minimálna trvanlivosť do: viď etiketa.

Krajina pôvodu:Taliansko – Sardínia.

Distribútor pre SR:VINO SARDO s.r.o.,Turá Lúka 241, 90703 Myjava,SR.

Výrobca: Brundu S.r.l. – Z.I. Cabu Abbas, 07048 Torralba (SS),Taliansko.

Skladovať na suchom mieste. Doporučená doba varenia: 9 min.

Nákupný košík