Kvásková špaldová pizza

Keďže viacerí viete, že som podľahla čaru kváskovania, chcem sa s vami podeliť o recept na chutnú, zdravú pizzu. Kvásková špaldová pizza Štartér: 1 PL ražného kvásku, alebo 100 g Lievito Madre (taliansky kvások), 150 g špaldová hladká múka, 150 g voda. Všetky ingrediencie zmiešame a necháme pri izbovej teplote kysnúť 6 – 9 hodín. Dĺžka kysnutia závisí […]

Zapekané cestoviny s prošutom

Rýchle, chutné jedlo plné bielkovín. Čo budete potrebovať: cestoviny zo semoliny (penne, špagety, eliche), 1 brokolica, 1 nastrúhaný parmezán, 1 nastrúhaná mozzarella, 1 biely jogurt, 100 g prošuta, 100 g kuracích pŕs, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, grilovacie korenie olivový olej na vymastenie. Postup: Cestoviny uvaríme vo vriacej a mierne osolenej vode al dente. Brokolicu […]

Kaša zo semoliny

Do hrnca nalejeme pol litra mlieka a dáme ho zohriať. Keď je vlažné, vsypeme do neho približne 40 g semolinovej múky a za stáleho miešania privedieme do varu, až kým kaša nezhustne. Potom do nej pridáme lyžicu trstinového cukru a lyžičku masla. Premiešame, povaríme 3 – 4 minúty a kašu nalejeme do misky. Na vrch […]