Minestrone je zeleninová polievka, ktorá má veľa variácii. Môžete si ju pripraviť podľa toho, čo máte doma alebo čo vám chutí. Základom je zelenina a kvalitná paradajková šťava. Do Minestrone sa pridáva namiesto rezancov cestovina. Vašej fantázii sa medze nekladú, inšpirujte sa naším receptom.
Čo budete potrebovať:
- uvarené cestoviny, napríklad špagety, gnocchi sardi,… výber je na vás,
- 50 g červenej fazule z konzervy,
- 1,5 litra hydinového vývaru,
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja,
- 1 lyžica masla,
- 1 cibuľa,
- 1 mrkva,
- 1 pór,
- 1 zeler,
- 2 zemiaky,
- 2 strúčiky cesnaku,
- cukina,
- drvené lúpané paradajky,
- 2 lyžice paradajkovej šťavy,
- strúhaný parmezán,
- čerstvá bazalka alebo bazalkové pesto,
- 60 g údeniny alebo slaninky,
- petržlenová vňať,
- troška soli a čierneho korenia.
Postup:
- Na oleji a masle opražíme nakrájanú zeleninu – mrkvu, pór, cibuľu, zeler, zemiaky, cesnak. Dusíme, kým zelenina nezmäkne. Pridáme slaninku.
- Keď je zelenina mäkká pridáme fazuľky a nakrájanú cukinu. Povaríme 2 minúty.
- Potom pridáme paradajkovú šťavu a drvené paradajky, spolu krátko podusíme. Napokon pridáme horúci vývar. Varíme 10 minút.
- Pridáme bazalku, petržlenovú vňať.
- Osolíme, okoreníme. Ešte krátko povaríme.
- Servírujeme spolu s cestovinami a nastrúhaným parmezánom.
Bon apetit!