Čo budete potrebovať:
- 340 g špagiet,
- 60 ml extra panenského olivového oleja,
- 4 strúčiky pretlačeného pretlaku,
- 1 rozšľahaný žĺtok,
- 150 g spareného hrášku,
- 50 g nastrúhaného parmazánu,
- korenie,
- soľ.
Postup:
Špagety uvaríme v slanej vode podľa návodu al dente. 300 ml vody z cestovín si odložíme na neskoršie použitie. Špagety pokvapkáme trochou olivového oleja.
Zohrejeme 60 ml olivového oleja. Pridáme cesnak a po asi 30 sekundách prilejeme vodu z cestovín. Zredukujeme (odparíme) na polovicu.
Znížime teplotu a pridáme cestoviny spolu s rozšľahaným žĺtkom. Miešame, kým žĺtok nezačne hustnúť. Vmiešame hrášok a polovicu parmezánu. Spolu premiešame a odstavíme. Ochutíme soľou a korením. Naložíme na tanier a posypeme zvyšným parmezánom.
Dobrú chuť.