Špagety s cesnakom, hráškom a s parmezánom

Čo budete potrebovať:

Postup:

Špagety uvaríme v slanej vode podľa návodu al dente. 300 ml vody z cestovín si odložíme na neskoršie použitie. Špagety pokvapkáme trochou olivového oleja.

Zohrejeme 60 ml olivového oleja. Pridáme cesnak a po asi 30 sekundách prilejeme vodu z cestovín. Zredukujeme (odparíme) na polovicu.
Znížime teplotu a pridáme cestoviny spolu s rozšľahaným žĺtkom. Miešame, kým žĺtok nezačne hustnúť. Vmiešame hrášok a polovicu parmezánu. Spolu premiešame a odstavíme. Ochutíme soľou a korením. Naložíme na tanier a posypeme zvyšným parmezánom.

Dobrú chuť.

Použité produkty

Mohli by sa Vám páčiť...

Kvásková špaldová pizza

Keďže viacerí viete, že som podľahla čaru kváskovania, chcem sa s vami podeliťo recept na chutnú, zdravú pizzu. Štartér: 1 PL ražného

Rýchla večera z bresaoly

Bresaola je delikátna rýchla chuťovka či ľahšia večera. Postup: Plátky Bresaoly rozložímena tanieri, pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a posypeme nastrúhaným

Tipy na spokojnú dovolenku na Sardínii

Sardínia patrí neustále k dovolenkovým lákadlám tisícok turistov. Vďaka priamym letom s nízkonákladovou spoločnosťou Ryanair z Bratislavy sa stala dostupnejšou

Tipy na spokojnú dovolenku na Sardínii

Sardínia patrí neustále k dovolenkovým lákadlám tisícok turistov. Vďaka priamym letom s nízkonákladovou spoločnosťou Ryanair z Bratislavy sa stala dostupnejšou

Nákupný košík