Čo budete potrebovať:
- 100 % paradajková šťava Casar,
- čerstvá bazalka alebo bazalkové pesto San Giuliano,
- čerstvo mleté čierne korenie,
- 2 stredne veľké cibule,
- 2 až 3 stredné struky cesnaku,
- olivový extra panenský olej San Giuliano,
- 1 liter zeleninového vývaru, môže byť i z bujónu (dá sa použiť i čistá voda, ale lepší je vývar),
- soľ,
- cestoviny srdiečka Cuori tricolori (príp.aj tarhoňa).
Postup:
Olúpeme a nahrubo nakrájame cibuľu. Cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno. Na olivovom oleji speníme cesnak a cibuľu do jemne zlatistej farby. Následne zalejeme vriacim zeleninovým vývarom. Pridáme paradajkovú šťavu. Varíme na strednom ohni asi 10 minút.
Ochutíme nadrobno nakrájanou bazalkou, čerstvo namletým čiernym korením a osolíme. Paradajkovú polievku poriadne premiešame, vložíme cestovinu a necháme povariť aspoň 10 minút.)
Môžeme podávať s parmezánom, ale i bez. Aby bola porcia paradajkovej polievky lákavejšia i pre oko, dozdobíme každú porciu celými alebo nasekanými lístkami čerstvej bazalky.
Dobrú chuť.