Zapekané artičoky so špenátom

Čo budete potrebovať:

  • 250 ml mlieko,
  • 300 g tvrdý syr fontal,
  • 100 g strúhaný parmezán (zakúpite v našej predajni),
  • 100 g prosciutto (zakúpite v našej predajni),
  • 900 g čerstvý špenát,
  • 1 ks citrón,
  • 8 ks  grilovaných artičokov,
  • 2 ks vajce,
  • 1 PL kukuričná polenta,
  • maslo na vymastenie,
  • soľ,
  • mlete čierne korenie.

Postup:

Špenátové listy zbavíme stoniek, nakrájame na pásiky a opražíme na 2 lyžiciach rozohriateho masla.

Grilované artičoky rozpolíme. Zapekaciu misu vymastíme maslom a na dno dáme artičoky, osolíme ich, posypeme polovicou pokrájaného prosciutta a syra, prikryjeme špenátom a posypeme druhou polovicou prosciuta aj syra.
Do zvyšného zohriateho oleja prisypeme polentu a pripravíme svetlú zápražku. Za stáleho miešania prilievame mlieko, osolíme, okoreníme a uvaríme bešamelovú omáčku.
Do vychladnutého bešamelu vmiešame vajcia a časť postrúhaného syra. Nalejeme na zeleninu, posypeme zvyšným syrom a pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút pri teplote 200 °C.

Dobrú chuť.

Použité produkty

Mohli by sa Vám páčiť...

Kvásková špaldová pizza

Keďže viacerí viete, že som podľahla čaru kváskovania, chcem sa s vami podeliťo recept na chutnú, zdravú pizzu. Štartér: 1 PL ražného

Rýchla večera z bresaoly

Bresaola je delikátna rýchla chuťovka či ľahšia večera. Postup: Plátky Bresaoly rozložímena tanieri, pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a posypeme nastrúhaným

Tipy na spokojnú dovolenku na Sardínii

Sardínia patrí neustále k dovolenkovým lákadlám tisícok turistov. Vďaka priamym letom s nízkonákladovou spoločnosťou Ryanair z Bratislavy sa stala dostupnejšou

Tipy na spokojnú dovolenku na Sardínii

Sardínia patrí neustále k dovolenkovým lákadlám tisícok turistov. Vďaka priamym letom s nízkonákladovou spoločnosťou Ryanair z Bratislavy sa stala dostupnejšou

Nákupný košík