Ak hľadáte výborné predjedlo, zapekaná špargľa bude tou správnou voľbou.
Čo budete potrebovať:
- špargľu,
- prošuto (kúpite ho v našej podnikovej predajni),
- olivový olej,
- bylinková soľ,
- čerstvé mleté korenie,
- kúsok gorgonzoly alebo parmezánu (kúpite ich v našej podnikovej predajni),
- sladká smotana.
Postup:
Umytú špargľu, osušte pokvapkajte olivovým olejom, osoľte bylinkovou soľou a posypte čerstvým mletým korením. Každú špargľu zvlášť obaľte do prošuta, uložte na plech a troška podlejte vodou. V rúre pečte pri 150 stupňoch asi 20 minút.
Omáčku si pripravíte z gorgonzoly alebo parmezánu, ktorý rozpustíte v sladkej smotane, a podľa potreby dosolíte.
Špargľu po upečení podávajte preliatu syrovou omáčkou.
Dobrú chuť