Čo budete potrebovať:
- 2 balenia Mozzarelly,
- dozreté, sladké paradajky,
- kvalitný olivový extra panenský olej,
- korenie caprese,
- listy z čerstvej bazalky,
alebo 2 variant s využitím:
Postup:
Paradajky a mozzarellu nakrájame na plátky. Striedavo do kruhu ukladáme paradajky a mozzarellu. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme korením Caprese. Navrch poukladáme bazalkové listy.
Môžete použiť buď moyzarellu kravskú, tá je jemnejšia akoby bez chuti, ktorú kúpite všade, alebo originálnu byvoliu, ktorá má výraznejšiu chuť je krémovejšia, na tanieri vám skoro vytečie. Tú kúpite napríklad aj u nás v kamennej predajni.
Ak chcete originál šalát caprese použite byvoliu.
Druhá alternatíva caprese šalátu je dochutenie paradajok a mozzarelly s balzamikovým octom, prípadne bazalkovým pestom.
Bon Appetit!