Čo budete potrebovať na 4 porcie:
- 150 g gorgonzoly (kúpite ju v našej podnikovej predajni),
- 250 ml šľahačky,
- soľ,
- čierne korenie,
- cukor,
- 150 g parmskej šunky (nakrájanej na plátky),
- 400 – 500 g cuori tricolori (srdiečkové cestoviny),
- 1 zväzok petržlenu.
Postup:
Okraje gorgonzoly odkrojíme, syr nakrájame na kocky a necháme v hrnci na miernom ohni roztaviť.
Rozmiešame šľahačku so soľou, korením a štipkou cukru a cca 4 minúty za stáleho miešania povaríme.
Parmskú šunku rozpolíme a ohrejeme v syrovej omáčke. Cestoviny (srdiečka) uvaríme, scedíme, necháme odkvapkať, zmiešame s gorgonzolovou omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou. Takto upravené podávame.
Príprava: cca 25 minút
Bon apetit.