Čo budeme potrebovať na dve porcie:
- 350 g bravčovej krkovičky bez kosti,
- cca 2 lyžice extra panenského olivového oleja, ktorý použijeme z nakladanej zeleniny,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 3 lyžíc worchesterskej omáčky,
- 6 lyžíc sójovej omáčky,
- polovica citróna,
- grilovacie korenie,
- soľ,
- 100 g grilovaného nakladaného baklažánu,
- 100 g grilovanej nakladanej papriky,
- 150 g hlivy,
- 100 g grilovanej nakladanej cibuľky,
- 3 lyžice balzamikového octu,
- bageta ako príloha (nie je nutná).
Postup:
Najskôr pripravíme marinádu na mäso: v miske zmiešame 1 lyžicu olivového oleja, prelisovaný cesnak (2 strúčiky), worchester, sójovú omáčku, citrón, soľ, grilovacie korenie.
Do marinády vložíme mäso a necháme asi hodinu odpočívať v chladničke.
Nakrájame hlivu na väčšie kúsky a grilujeme na panvici spolu s 1 lyžicou oleja zo zeleniny. Ak je hliva zmäknutá pridáme ostatnú nakladanú grilovanú zeleninu a spolu len prehrejeme. Keď je zelenina hotová pokvapkáme ju balzamikovým octom a pridáme ešte 1 strúčik prelisovaného cesnaku a grilovacieho korenia.
Mäsko vytiaheme z marinády a opražime na panvici. Môžeme podávať s opečenou bagetkou.
Použité produkty
-
Grilovaná/nakladaná zelenina
NAKLADANÁ SLADKÁ GRILOVANÁ ČERVENÁ A ŽLTÁ PAPRIKA
6.90 € 5.75 € bez DPH