Čo budete potrebovať:
- cesnak podľa chuti,
- extra panenský olivový olej,
- krájané paradajky,
- 1 lyžička bazalkového pesta,
- 1 – 2 lyžičky strúhaného parmezánu.
Postup:
Cesnak ošúpeme a pokrájame nadrobno. V panvici rozohrejeme olivový olej a na ňom opražíme cesnak, následne pridáme krájané paradajky. Prichutíme lyžičkou bazalkového pesta a strúhaným parmezánom.
Pri nízkej teplote spolu všetko povaríme, občas premiešame. Varíme, kým nezačne omáčka hustnúť.
Medzitým uvaríme cestoviny, scedíme a necháme odkvapkať.
Odkvapkané cestoviny vložíme do omáčky na panvici, premiešame a spolu asi minútku povaríme a ozdobíme bazalkou, podľa chuti posypeme troškou parmezánu.
Dobrú chuť.