Zapekaná špargľa s prošutom

Ak hľadáte výborné predjedlo, zapekaná špargľa bude tou správnou voľbou.

Čo budete potrebovať:

Postup:

Umytú špargľu, osušte pokvapkajte olivovým olejom, osoľte bylinkovou soľou a posypte čerstvým mletým korením. Každú špargľu zvlášť obaľte do prošuta, uložte na plech a troška podlejte vodou. V rúre pečte pri 150 stupňoch asi 20 minút.

Omáčku si pripravíte z gorgonzoly alebo parmezánu, ktorý rozpustíte v sladkej smotane, a podľa potreby dosolíte.

Špargľu po upečení podávajte preliatu syrovou omáčkou.

Dobrú chuť

Použité produkty

Mohli by sa Vám páčiť...

Kvásková špaldová pizza

Keďže viacerí viete, že som podľahla čaru kváskovania, chcem sa s vami podeliťo recept na chutnú, zdravú pizzu. Štartér: 1 PL ražného

Rýchla večera z bresaoly

Bresaola je delikátna rýchla chuťovka či ľahšia večera. Postup: Plátky Bresaoly rozložímena tanieri, pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a posypeme nastrúhaným

Tipy na spokojnú dovolenku na Sardínii

Sardínia patrí neustále k dovolenkovým lákadlám tisícok turistov. Vďaka priamym letom s nízkonákladovou spoločnosťou Ryanair z Bratislavy sa stala dostupnejšou

Tipy na spokojnú dovolenku na Sardínii

Sardínia patrí neustále k dovolenkovým lákadlám tisícok turistov. Vďaka priamym letom s nízkonákladovou spoločnosťou Ryanair z Bratislavy sa stala dostupnejšou

Nákupný košík