Potrebujeme:
- 200 g sardínsky chlieb Pane Carasau,
- 200 g dusenej zeleniny (mrkva, karfiol, brokolica, hrášok, pór,…),
- extra panenský olivový olej,
- soľ,
- syr Pecorino (zakúpite ho v našej kamennej predajni),
- 200 ml bešamelovej omáčky (maslo, hladká múka, mlieko, soľ, mleté korenie).
Postup na bešamelovú omáčku:
Rozpustíme maslo, vmiešame múku, zalejeme mliekom, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania privedieme k varu. Kto má rád môže pridať nastrúhaný syr Pecorino
Postup:
Jednoduchý,rýchly a zdravý recept na prípravu lasagní, ktorý spočíva vo vrstvení.
Dno zapekacej misy polejeme extra panenským olivovým olejom. Potom pridáme bešamelovú omáčku a zmiešame ju s olejom. Na bešamel dáme plátok sardínskeho chleba. Ten opäť potrieme bešamelom.
Teraz už pridáme vrstvu dusenej zeleniny, ktorú prikryjeme plátkom sardínskeho chleba. A pokračujeme vo vrstvení bešamel, zelenina, sardínsky chlieb.
Na vrch dáme bešamel so zeleninou, ktorú posypeme nastrúhaným syrom Pecorino.
Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.
Bon apetit!
NÁŠ TIP: Kto má rád mäso môže pri vrstvení použiť mleté opečené mäso.