Vegetariánske lasagne zo sardínskeho chleba

Potrebujeme:

Postup na bešamelovú omáčku:

Rozpustíme maslo, vmiešame múku, zalejeme mliekom, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania privedieme k varu. Kto má rád môže pridať nastrúhaný syr Pecorino

Postup:

Jednoduchý,rýchly a zdravý recept na prípravu lasagní, ktorý spočíva vo vrstvení.

Dno zapekacej misy polejeme extra panenským olivovým olejom. Potom pridáme bešamelovú omáčku a zmiešame ju s olejom. Na bešamel dáme plátok sardínskeho chleba. Ten opäť potrieme bešamelom.

Teraz už pridáme vrstvu dusenej zeleniny, ktorú prikryjeme plátkom sardínskeho chleba. A pokračujeme vo vrstvení bešamel, zelenina, sardínsky chlieb.

Na vrch dáme bešamel so zeleninou, ktorú posypeme nastrúhaným syrom Pecorino.

Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.

Bon apetit!

NÁŠ TIP: Kto má rád mäso môže pri vrstvení použiť mleté opečené mäso.

Použité produkty

Mohli by sa Vám páčiť...

Kvásková špaldová pizza

Keďže viacerí viete, že som podľahla čaru kváskovania, chcem sa s vami podeliťo recept na chutnú, zdravú pizzu. Štartér: 1 PL ražného

Rýchla večera z bresaoly

Bresaola je delikátna rýchla chuťovka či ľahšia večera. Postup: Plátky Bresaoly rozložímena tanieri, pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a posypeme nastrúhaným

Tipy na spokojnú dovolenku na Sardínii

Sardínia patrí neustále k dovolenkovým lákadlám tisícok turistov. Vďaka priamym letom s nízkonákladovou spoločnosťou Ryanair z Bratislavy sa stala dostupnejšou

Tipy na spokojnú dovolenku na Sardínii

Sardínia patrí neustále k dovolenkovým lákadlám tisícok turistov. Vďaka priamym letom s nízkonákladovou spoločnosťou Ryanair z Bratislavy sa stala dostupnejšou

Nákupný košík