Vegetariánske lasagne zo sardínskeho chleba

Lasagne zo sardínskeho chleba VINO SARDO

Potrebujeme:

200 g sardínsky chlieb Pane Carasau,

200 g dusenej zeleniny (mrkva, karfiol, brokolica, hrášok, pór,…),

extra panenský olivový olej,

soľ,

syr Pecorino (zakúpite ho v našej kamennej predajni),

200 ml bešamelovej omáčky (maslo, hladká múka, mlieko, soľ, mleté korenie).

Postup na bešamelovú omáčku:

Rozpustíme maslo, vmiešame múku, zalejeme mliekom, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania privedieme k varu. Kto má rád môže pridať nastrúhaný syr Pecorino
Postup:

Jednoduchý,rýchly a zdravý recept na prípravu lasagní, ktorý spočíva vo vrstvení.

Dno zapekacej misy polejeme extra panenským olivovým olejom. Potom pridáme bešamelovú omáčku a zmiešame ju s olejom. Na bešamel dáme plátok sardínskeho chleba. Ten opäť potrieme bešamelom.

Teraz už pridáme vrstvu dusenej zeleniny, ktorú prikryjeme plátkom sardínskeho chleba. A pokračujeme vo vrstvení bešamel, zelenina, sardínsky chlieb.

Na vrch dáme bešamel so zeleninou, ktorú posypeme nastrúhaným syrom Pecorino.

 

Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.

Bon apetit!

 

NÁŠ TIP: Kto má rád mäso môže pri vrstvení použiť mleté opečené mäso.