Zapekané cestoviny s prošutom

Rýchle, chutné jedlo plné bielkovín.

Čo budete potrebovať:

  • cestoviny zo semoliny (penne, špagety, eliche),
  • 1 brokolica,
  • 1 nastrúhaný parmezán,
  • 1 nastrúhaná mozzarella,
  • 1 biely jogurt,
  • 100 g prošuta,
  • 100 g kuracích pŕs,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 vajce,
  • grilovacie korenie
  • olivový olej na vymastenie.

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme vo vriacej a mierne osolenej vode al dente.
  2. Brokolicu si nakrájame na menšie kúsky, posciutto na pásiky a kuracie mäso na malé kocky, ktoré dochutíme  grilovacím korením.
  3. V miske si vymiešame biely jogurt spolu s vajíčkom, roztlačeným cesnakom, grilovacím korením.
  4. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a plech vytrieme olivovým olejom.
  5. Do zapekacej misky, alebo plechy dáme uvarené cestoviny, brokolicu, kuracie mäso, prosciutto, mozzarellu a zalejem zmesou z jogurtu. Premiešame. Na vrch posypeme parmezánom.
  6. Zapekáme 30 – 35 minút.

Bon apetit!

Použité produkty

Mohli by sa Vám páčiť...

Kvásková špaldová pizza

Keďže viacerí viete, že som podľahla čaru kváskovania, chcem sa s vami podeliťo recept na chutnú, zdravú pizzu. Štartér: 1 PL ražného

Rýchla večera z bresaoly

Bresaola je delikátna rýchla chuťovka či ľahšia večera. Postup: Plátky Bresaoly rozložímena tanieri, pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a posypeme nastrúhaným

Tipy na spokojnú dovolenku na Sardínii

Sardínia patrí neustále k dovolenkovým lákadlám tisícok turistov. Vďaka priamym letom s nízkonákladovou spoločnosťou Ryanair z Bratislavy sa stala dostupnejšou

Tipy na spokojnú dovolenku na Sardínii

Sardínia patrí neustále k dovolenkovým lákadlám tisícok turistov. Vďaka priamym letom s nízkonákladovou spoločnosťou Ryanair z Bratislavy sa stala dostupnejšou

Nákupný košík