Rýchla večera z bresaoly

bresaola rýchla večera VINO SARDO

Bresaola je delikátna rýchla chuťovka či ľahšia večera. POSTUP Plátky Bresaoly rozložímena tanieri, pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a posypeme nastrúhaným parmezánom a čerstvým čiernym korením. K tomu sa skvele hodí rukola, kapary, alebo žerucha. Podávame s pečivom, alebo s bruchettami a olivami. Tak čo poviete, rýchle nie? Bon apetit!

Zapekané cestoviny s prošutom

Rýchle, chutné jedlo plné bielkovín. Čo budete potrebovať: cestoviny zo semoliny (penne, špagety, eliche), 1 brokolica, 1 nastrúhaný parmezán, 1 nastrúhaná mozzarella, 1 biely jogurt, 100 g prošuta, 100 g kuracích pŕs, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, grilovacie korenie olivový olej na vymastenie. Postup: Cestoviny uvaríme vo vriacej a mierne osolenej vode al dente. Brokolicu […]

Univerzálny taliansky dresing do šalátov

Budeme potrebovať: 8 lyžíc olivového oleja, 2 lyžice nadrobno nakrájanej cibule, 1 lyžica nastrúhaného syra, 1 lyžička soli, 1 lyžička worchestrovej omáčky, 1 lyžička cesnakového prášku alebo 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, 1 lyžička sušenej alebo čerstvej bazalky, 1 lyžička horčičných zrniek, 1 lyžička oregana, štipka čierneho mletého korenia, 4 lyžice octu (ideálne balzamikového) 1 lyžica […]